A tökéletes szemüveg elengedhetetlen része a megfelelő szemüveglencse kiválasztása. Optikánkban segítünk a megfelelő lencse és bevonat kiválasztásában.

Lencsegyártó partnerünk a Zeiss.

Egy fókuszú lencsék – csak adott távolságra nyújt éles látási lehetőséget (pl. olvasás).

 

ZEISS egyfókuszú raktári szemüveglencsék

 

A móló látványa egy napsütéses napon a ZEISS egyfókuszú raktári (FSV) szemüveglencsén keresztül egy esős napon

Készen kapható egyfókuszú szemüveglencsék egy megbízható és jól ismert márkától. A készen kapható egyfókuszú szemüveglencsék széles választéka áll rendelkezésre. Ezek a szemüveglencsék teljes körű UV-védelmet nyújtanak egészen 400 nm-ig.

ZEISS Monofocal SPH (raktári)

A ZEISS a viselők igényeihez igazodva a készen kapható egyfókuszú szemüveglencsék széles választékát kínálja. Gyorsan elkészülnek, és bizonyított ZEISS minőséget nyújtanak.

Elérhető a következő kivitelekben:
UVProtect 1.5, 1.53, 1.6
DuraVision BlueProtect UV
DuraVision Platinum UV és
DuraVision Chrome UV felületkezelésekkel

 

 
 • Látvány a freeform technológiával készült ZEISS egyfókuszú raktári (FSV) szemüveglencsén keresztül

  ZEISS Monofocal ClearView (raktári)

  A ZEISS ClearView egyfókuszú szemüveglencsékkel viselőik kiváló látásélességet tapasztalhatnak a lencse közepétől a perifériáig. A lencsék laposabbak, vékonyabbak és esztétikusabbak, mint a hagyományos Monofocal SPH vagy Monofocal AS lencsekialakítások. A ZEISS ClearView szemüveglencsék bármely dioptriaérték esetén előnyösebbek, magasabb dioptriaértékek esetén azonban különösen ajánlottak a jobb optikai teljesítmény és esztétikusabb megjelenés miatt.

  Elérhető a következő kivitelekben:
  UVProtect 1.5, 1.6, 1.67, 1.74, DuraVision Platinum UV és DuraVision Chrome UV felületkezelésekkel
  BlueGuard 1.5, 1.6, 1.67, 1.74, DuraVision Platinum UV felületkezeléssel

   

   

   

  Egyfókuszú lencsekialakítások:

  • Standard – Szférikus (SPH) egyfókuszú raktári lencsék

   • A lencsegörbületi értékek optimalizációja a lencse sugarában pusztán egy szabad paraméter alapján történik.  
   • A periférián a fénysugarak erősebben törnek meg, mint a lencse optikai középpontjában (szférikus aberráció), ami rontja az optikai teljesítményt.  
   • Laposabb kialakítás esetén lencseszéli homály érzékelhető a viselő számára.
    
  • Jó – Aszférikus (AS) egyfókuszú raktári lencsék

   • A lencsegörbületi értékek optimalizációja egy meridiánban, öt szabad paraméter segítségével történik.  
   • Egyetlen aszférikus felület, általában az elülső részen, de a hátsó felület egyszerű tórikus marad (két gömbfelszín 90°-ban).
   • Az SPH lencséhez hasonló optikai teljesítményt biztosít, de emellett a lencse laposabb.  
   • A korrekciós értékek emelkedésével egyre jobban csökken az optikai teljesítmény.
    
  • Jobb – Dupla aszférikus (DAS) egyfókuszú raktári lencsék

   • A lencsegörbületi értékek optimalizációja két, egymásra merőleges meridiánban, kilenc szabad paraméter alapján történik.
   • Az aszférikus lencse tórikus hátsó felületét két, egymásra merőleges aszférikus felszínnel helyettesíti (atórikus).
   • Jobb, mint az aszférikus kialakítás, de a speciális optimalizáció ebben az esetben is veszélyezteti az optikai teljesítményt.
    
  • A legjobb – Freeform egyfókuszú raktári lencsék

   • Pontról pontra történő optimalizálás 700 szabad paraméter felhasználásával a rendkívül komplex lencsefelszín érdekében.  
   • A létrejövő egyfókuszú raktári lencse egyszerre nagyon lapos és vékony, és kiváló optikai teljesítményt biztosít – jó láthatósággal a lencse közepétől a széléig.

    

   ZEISS PhotoFusion X szemüveglencsékA fényre sötétedő lencsék újragondolt formája.

   Egyedi, kék fény elleni védelmet nyújtó fényre sötétedő lencsét.

   A ZEISS PhotoFusion®  X nem pusztán egy frissített termék. Fényre sötétedő lencse újragondolva: új anyagok, gyorsabban ható színező összetevők és egy sebességoptimalizált hordozómátrix.

   • Egyedi védelem kék fény ellen, és teljes körű UV-védelem bel- és kültéren egyaránt
   • Beltérben akár 2,5-szer gyorsabban kivilágosodik1
   • Napszemüvegekkel megegyező teljesítmény kültéren

    

    

   ZEISS többfókuszú raktári szemüveglencsék

Digital Lens lencse – a 30-as és 40-es éveikben járó emberek látási igényeinek kielégítésére kifejlesztett termékkategória. Különösen alkalmas azok számára, akik gyakran használnak digitális és mobileszközöket, és először tapasztalnak diszkomfortérzetet közelre nézéskor.

Színtelen lencséink teljes körű UV-védelmet is biztosítanak.

 • A ZEISS SmartLife Digital szemüveglencsét bemutató ábra. A képen a lencsén keresztül elénk táruló látvány látható.

  ZEISS SmartLife Digital Lens

  Távoli és közeli látásra is optimalizáltak, és alapjuk a ZEISS SmartView technológia, mely napjaink életmódjával, vizuális szokásaival és az egyéni, korral járó vizuális igényekkel kapcsolatban végzett gyakorlati kutatásokra épül.

    

    


  Elérhető a következő alapanyagokban:

  Műanyag: UVProtect 1.5, 1.53, 1.6, 1.67, 1.74
  BlueGuard 1.5, 1.6, 1.67, 1.74

  Elérhető addíciók: 0,50-től 1,25-ig

   
 • A ZEISS SmartLife Digital Individual szemüveglencsét bemutató ábra. A képen a lencsén keresztül elénk táruló látvány látható.

  ZEISS SmartLife Digital Lens Individual

  Ezek a személyre szabott lencsék tökéletesen alkalmazkodnak viselőjük egyéni paramétereihez és igényeihez. Távoli és közeli látásra is optimalizáltak, és alapjuk a ZEISS SmartView technológia, mely a napjaink életmódjával, vizuális szokásaival és az egyéni, korral járó vizuális igényekkel kapcsolatban végzett gyakorlati kutatásokra épül.

    

  Elérhető a következő alapanyagokban:
  Műanyag: UVProtect 1.5, 1.53, 1.6, 1.67, 1.74
  BlueGuard 1.5, 1.6, 1.67, 1.74

  Elérhető addíciók: 0,50-től 1,25-ig

   
 

ZEISS EnergizeMe Digital

Olyan kontaktlencse-viselők számára, akiknek extra segítségre van szükségük a közeli távolságoknál. Ezek a digitális lencsék azon ügyfelek számára ideálisak, akik nem feltétlenül akarnak választani a kontaktlencse vagy a szemüveg között.

 • ZEISS EnergizeMe Digital szemüveglencse A ZEISS EnergizeMe Digital szemüveglencsét bemutató ábra. A képen a lencsén keresztül elénk táruló látvány látható.

  ZEISS EnergizeMe Digital

  Az első digitális szemüveglencse, amely a szem kontaktlencse-viselés utáni felfrissítésére szolgál. Az egyedülálló lencsekialakítás, az innovatív technológia és a kiváló minőségű réteg nagyszerű kombinációját nyújtja ügyfeleinek. Ezek a digitális lencsék azok számára ideálisak, akik a kontaktlencse viseléséből kifolyólag szemfáradtságot tapasztalnak. Segítenek a fáradt szemeknek pihenni, és megelőzik a digitális eszközök okozta szemfáradtság kialakulását.


  Elérhető a következő alapanyagokban:

  Műanyag: UVProtect 1.5, 1.53, 1.6, 1.67, 1.74
  BlueGuard 1.5, 1.6, 1.67, 1.74

  Elérhető addíció:  
  +0,65D

   

   

A bifokális lencse – ahogy a neve is mutatja, bi, azaz kétfókuszú lencse (pl. olvass és vezetés), a különböző törőerejű lencserészek között pedig vékony vonal látható.
A közeli korrekció, olvasó dioptria alul helyezkedik el, a felső részen a távoli korrekció van becsiszolva.

Fizika 10. (NAT2020) - KÉPEK ÉS LÁTÁS - 32. Szemünk világa

 

 

 

A multifokális (progresszív) lencse – bármely távolságra használható, a jelenlegi látáskorrekciók között a legmagasabb szintű megoldás. A lencse felső részén a legalacsonyabb a törőerő, majd fokozatosan növekszik lefele. Alul éri el az olvasó szemüveg erősségét. A távolság, amelyre élesen látunk, attól függ a lencse milyen területén nézünk át.

A ZEISS freeform  progresszív lencsékkel az ügyfeleink egyéni vizuális igényeikhez  optimalizált lencsemegoldást kapnak. Színtelen lencséink teljes körű UV-védelmet is biztosítanak.  A ZEISS prémium progresszív lencsék kialakításuknak és a kimagasló gyártási szabványoknak köszönhetően zökkenőmentes átmenetet biztosítanak a lencse teljes felületén, függetlenül attól, hogy ügyfele merre néz.  

ZEISS SmartLife Progressive szemüveglencsék

Az eddigi legkifinomultabb progresszív lencsekialakításuk. Úgy tervezték és gyártották őket, hogy megfeleljenek a folyamatosan online és mozgásban lévő ügyfelei vizuális igényeinek. Alapjuk a ZEISS SmartView technológia, mely a napjaink életmódjával, vizuális szokásaival és az egyéni, korral járó vizuális igényekkel kapcsolatban végzett gyakorlati kutatásokra épül.

 • A ZEISS SmartLife Progressive Pure szemüveglencsét bemutató ábra. A képen a lencsén keresztül elénk táruló látvány látható.

  ZEISS SmartLife Progressive Pure ★★

  A fej és a szem pozíciójának gyakori változtatására optimalizált kialakítás. Ezen progresszív lencsék funkcionalitása azon alapul, ahogyan az emberek mozgás közben a kézben tartott eszközeiket nézik. Kialakításuk a ZEISS SmartView technológiára épül.


  Elérhető a következő alapanyagokban:
  Műanyag: UVProtect 1.5, 1.53, 1.6, 1.67, 1.74
  BlueGuard 1.5, 1.6, 1.67, 1.74

  Elérhető addíciók: +0,75D-től +4,00D-ig

   
 • A ZEISS SmartLife Progressive Plus szemüveglencsét bemutató ábra. A képen a lencsén keresztül elénk táruló látvány látható.

  ZEISS SmartLife Progressive Plus ★★★

  Ez a minőségi típus a Pure minden előnyén túl a ZEISS SmartView-, Adaptation Control- és a FrameFit+ technológia segítségével tökéletesen alkalmazkodik a választott kerethez, ezzel elősegítve a gyorsabb megszokást.


  Elérhető a következő alapanyagokban:

  Műanyag: UVProtect 1.5, 1.53, 1.6, 1.67, 1.74
  BlueGuard 1.5, 1.6, 1.67, 1.74
  Üveg: Mineral 1.6, 1.8

  Elérhető addíciók:
   +0,75D-től +4,00D-ig

   
 • A ZEISS SmartLife Progressive Superb szemüveglencsét bemutató ábra. A képen a lencsén keresztül elénk táruló látvány látható.

  ZEISS SmartLife Progressive Superb ★★★★

  Ez a személyre szabott minőségi típus a Plus minden előnye mellett tökéletesen alkalmazkodik az ügyfelei által választott kerethez és az arc anatómiájához. Kialakítása a ZEISS SmartView technológián alapul.


  Elérhető a következő alapanyagokban:

  Műanyag: UVProtect 1.5, 1.53, 1.6, 1.67, 1.74
  BlueGuard 1.5, 1.6, 1.67, 1.74
  Üveg: Mineral 1.6, 1.8

  Elérhető addíciók: +0,75D-től +4,00D-ig

   
 • A ZEISS SmartLife Progressive Individual szemüveglencsét bemutató ábra. A képen a lencsén keresztül elénk táruló látvány látható.

  ZEISS SmartLife Progressive Individual ★★★★★

  Ezek a személyre szabott progresszív lencsék tökéletesen alkalmazkodnak az ügyfelei által választott kerethez, az arc anatómiájához és a dinamikus látási igényekhez. Kialakításuk továbbá a ZEISS SmartView technológiára épül.


  Elérhető a következő alapanyagokban:

  Műanyag: UVProtect 1.5, 1.53, 1.6, 1.67, 1.74
  BlueGuard 1.5, 1.6, 1.67, 1.74
  Üveg: Mineral 1.6, 1.8

  Elérhető addíciók:
   +0,75D-től +4,00D-ig

Ezenkívül a színtelen ZEISS lencsék teljes körű UV-védelmet is biztosítanak.

 

A weboldalunk felületén süti (cookie) fájlokat használunk. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi szabályzatunkat. Adatvédelmi tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás